Vybrané recenze
Vybíráme pro vás nejzajímavější recenze od ostatních čtenářů. Pokud se zajímáte o knihy z určitého oboru, můžete si je vyfiltrovat pomocí kategorií v levém sloupci.
Příprava ovocných kvasů na výroby slivovice
Detail knihy Příprava ovocných kvasů na výroby slivovice
29. 12. 2012
Název knihy ne zcela vystihuje její obsah. Autor se snažil podchytit celkovou problematiku výroby a destilace ovoce včetně historie, výběru ovoce, kvasných nádob až třeba po výběr otopu pro destilaci. Výsledek je však velmi povrchní a plytký a to v každém okruhu témat, které jsou zde popsány. Tipy a fígle na zpracování "břečky", které jsem doufala, že najdu, zcela chybí, nebo se vše omezuje na popis: "používá se to a to" bez podrobného vysvětlení. Části knihy, které se věnují zpracování jednotlivých druhů ovoce jsou povšechné, rozdělené pouze na švestky, peckovice a malvice. Text se u jednotlivých druhů ovoce zcela opakuje. Knihu rozhodně nedoporučuji ke studiu ani k rozšíření znalostí.