Vybrané recenze
Vybíráme pro vás nejzajímavější recenze od ostatních čtenářů. Pokud se zajímáte o knihy z určitého oboru, můžete si je vyfiltrovat pomocí kategorií v levém sloupci.
Domácí nápoje pro zdraví
Detail knihy Domácí nápoje pro zdraví
Krása
1. 2. 2018
Nejvíce mne potěšila autorka tím, že nám dává volnou ruku k vlastní tvorbě. Její recepty jsou tudíž inspirací, která rozjíždí fantazii neskutečným způsobem.. Knížka vypadá hezky na pohled a ještě lepší je uvnitř.
Vše, co byste měli vědět o víně
Detail knihy Vše, co byste měli vědět o víně
Ve víně je pravda
18. 1. 2018
Tato publikace mi udělala velkou radost. Je velice hezky a zajímavě prezentované, jaké víno a kdy podávat, v jakých sklenkách atd. Mohu jen doporučit.
Filozofie a mystika vína
Detail knihy Filozofie a mystika vína
Působivá kniha
20. 6. 2017
Knihu jsem přečetla téměř jedním dechem, oslovila mně velmi, objevila jsem nečekané souvislosti mezi vínem a duchovnem - obsah koresponduje s názvem, doporučuji přečíst těm, kteří při pití vína o něm přemýšlejí a není pro ně jen alkoholem.
České smoothie
Detail knihy České smoothie
České smoothie
5. 1. 2017
Kuchařka je pro všechny "obyčejné" lidi jednoduše a srozumitelně provedená. U každého receptu je fotografie, jak připravený nápoj vypadá. Pod každým receptem je kolonka na poznámky (jak autorky, tak i nás "kuchařů"). Všem začínajícím "smoothařům" doporučuji!
Příprava ovocných kvasů na výroby slivovice
Detail knihy Příprava ovocných kvasů na výroby slivovice
29. 12. 2012
Název knihy ne zcela vystihuje její obsah. Autor se snažil podchytit celkovou problematiku výroby a destilace ovoce včetně historie, výběru ovoce, kvasných nádob až třeba po výběr otopu pro destilaci. Výsledek je však velmi povrchní a plytký a to v každém okruhu témat, které jsou zde popsány. Tipy a fígle na zpracování "břečky", které jsem doufala, že najdu, zcela chybí, nebo se vše omezuje na popis: "používá se to a to" bez podrobného vysvětlení. Části knihy, které se věnují zpracování jednotlivých druhů ovoce jsou povšechné, rozdělené pouze na švestky, peckovice a malvice. Text se u jednotlivých druhů ovoce zcela opakuje. Knihu rozhodně nedoporučuji ke studiu ani k rozšíření znalostí.