Vybrané recenze

Vybíráme pro vás nejzajímavější recenze od ostatních čtenářů. Pokud se zajímáte o knihy z určitého oboru, můžete si je vyfiltrovat pomocí kategorií v levém sloupci.

Příprava ovocných kvasů na výroby slivovice

JÍLEK Jan, ZENTRICH Josef A.

Detail knihy Příprava ovocných kvasů na výroby slivovice

Martina Dvořáková 29. 12. 2012 2

Název knihy ne zcela vystihuje její obsah. Autor se snažil podchytit celkovou problematiku výroby a destilace ovoce včetně historie, výběru ovoce, kvasných nádob až třeba po výběr otopu pro destilaci. Výsledek je však velmi povrchní a plytký a to v každém okruhu témat, které jsou zde popsány. Tipy a fígle na zpracování "břečky", které jsem doufala, že najdu, zcela chybí, nebo se vše omezuje na popis: "používá se to a to" bez podrobného vysvětlení. Části knihy, které se věnují zpracování jednotlivých druhů ovoce jsou povšechné, rozdělené pouze na švestky, peckovice a malvice. Text se u jednotlivých druhů ovoce zcela opakuje. Knihu rozhodně nedoporučuji ke studiu ani k rozšíření znalostí.


Kategorie

+ dalších 208 kategorií

Autoři

+ dalších 1231 autorů

Další

Staré noty
nepatří do sběru!

Vykupujeme antikvární
hudebniny.

Knižní novinky e-mailem

63 prodejen po celé České republice,

ve kterých si můžete vyzvednout knihy z našeho e-shopu


Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.