Vybrané recenze

Vybíráme pro vás nejzajímavější recenze od ostatních čtenářů. Pokud se zajímáte o knihy z určitého oboru, můžete si je vyfiltrovat pomocí kategorií v levém sloupci.

Ostrov s vůní čerstvého chleba

COLGANOVÁ Jenny

Detail knihy Ostrov s vůní čerstvého chleba

Neskutečně milý příběh

Monika Škodová 27. 8. 2018 5

Kniha je fakt odpočinková, milý příběh, člověk se nenudí, čte se velmi lehce.

Pojízdný krámek snů

COLGANOVÁ Jenny

Detail knihy Pojízdný krámek snů

Zajímavý příběh

Milena P. 16. 7. 2018 4

Příběh hlavní hrdinky Niny jsem si moc ráda přečetla. Zajímavý příběh dívky z města, která kvůli ztrátě dosavadního zaměstnání zcela změní svůj osobní život. Kniha velmi aktuální, zajímavě líčí život lidí na venkově ve Skotsku, život na farmě, tradice i zvyky lidí, kteří i když žijí v drsnějších podmínkách, navzájem si dovedou pomáhat a umějí se spolu i radovat. Kniha potvrzuje, jak knížky a čtení obohacují lidský život.

Báječný krámek s čokoládou

COLGANOVÁ Jenny

Detail knihy Báječný krámek s čokoládou

Báječný krámek s čokoládou

Jana 29. 6. 2016 5

Anně Trentové je třicet a pracuje v továrně na výrobu čokolády na severu Anglie. Štěstí při ní zrovna nestálo, a tak po ošklivém pádu končí v nemocnici, kde bohužel přichází o prst na noze a také o své sladké zaměstnání. Zde se setkává se svou bývalou učitelkou francouzštiny Claire Shawcourtovou, která se léčí s rakovinou. Jelikož jsou obě dámy spolu na pokoji, tak si začnou povídat a Claire začne z dlouhé chvíle Annu doučovat francouzštinu. Po propuštění z nemocnice se obě ženy nadále setkávají a Claire nabízí Anně velkou příležitost, odjet do Paříže pracovat do krámku jejího bývalého přítele Thierryho Girarda. Anna se nejdříve zdráhá nabídku přijmout, jelikož má ze své francouzštiny strach. Nakonec ale na nabídku kývne a odjíždí. A tak Anna nastupuje do své nové práce - Le Chapeau Chocolat Thierryho Girarda, kde se postupně učí, že není čokoláda jako čokoláda. Jaké to vlastně je, připravovat všechno ručně a s láskou a kolik dá práce vytvořit opravdovou čokoládu, jejíž chuť bude tím nejlepším, co kdy člověk jedl. Pobyt v Paříži nepřinese Anně pouze nové čokoládové zkušenosti, ale také poznává spousty zajímavých lidí a dozvídá se jaká byla Claire v době, kdy pobývala v Paříží jako au-pair a měla sladký románek s Thierrym. Dokonce se na obzoru možná objevuje i nová láska. Tak tohle byla správná knížka plná čokolády, lásky a kouzelné Paříže. Příběh je psaný opravdu velice čtivě a děj se posunuje krásně dopředu. Během příběhu o Anně se také dočítáme, jak to bylo s Claire, když byla v sedmdesátých letech v Paříži. Čtenář se nemusí bát, že by se neorientoval v časech a postavách. Části s Claire jsou nadepsány rokem, ve kterém se dějí a jsou psány kurzívou. Na první pohled by se mohlo zdát, že příběh bude tak sladký, až z něj budou bolet zuby, v této knize tomu tak ovšem není. Střídá se zde láska se smutkem, ale také romantika s realitou všedních dní. Spolu s autorčiným smyslem pro humor a stylem, jakým je kniha psána se stává více než průměrným románem, na který za chvíli zapomenete. Já jsem se u této knihy opravdu dobře bavila a přiznám se, že jsem si i upřímně poplakala. Nesmím zapomenout zmínit, že autorka závěr knihy doplnila o dvanáct čokoládových receptů, které sama vyzkoušela. Recepty jsou seřazeny podle náročnosti od nejjednodušších po nejsložitější. Příběh Anny Trentové, kouzelné Paříže a voňavého krámku s čokoládou můžu jen doporučit.


Kategorie

+ dalších 252 kategorií

Autoři

+ dalších 1648 autorů

Další

Staré noty
nepatří do sběru!

Vykupujeme antikvární
hudebniny.

Knižní novinky e-mailem

65 prodejen po celé České republice,

ve kterých si můžete vyzvednout knihy z našeho e-shopu


Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.