Tisíce planoucích sluncí

HOSSEINI Khaled

Info:
Leda, Rozmluvy, 2012 (2.) - brož., 424 str.
Z angl. přel. L. Šenkyřík
EAN:
9788073352905
ISBN:
978-80-7335-290-5

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Tisíce planoucích sluncí 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Marjam je pouhých patnáct let, když ji pošlou do Kábulu, aby se provdala za pětačtyřicetiletého Rašída. O necelých dvacet let později vyroste mezi Marjam a dospívající dívkou Lajlou ze sousedství silné pouto podobné vztahu matky s dcerou. Když se dostane k moci Tálibán, už tak neutěšený život se promění v zoufalý boj s hladem, krutostí a neustálým strachem. Láska však dokáže člověka pohnout k nečekaným skutkům a překvapivým hrdinstvím překonat i nesmírně bolestivé překážky. Druhý román Khaleda Hosseiniho přijalo světové publikum neméně příznivě než autorovu veleúspěšnou prvotinu Lovec draků.

Tisíce planoucích sluncí

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora HOSSEINI Khaled (8)

Další knihy z kategorie Beletrie (27995)

Recenze produktu Tisíce planoucích sluncí

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Tisíce planoucích sluncí 5

Khaled Hosseini

Stanislav Novák 2015-01-01 1. 1. 2015 ★ ★ ★ ★ ★

Tato kniha i další dvě tohoto autora (Lovec draků, A hory odpověděly) nám dávají nahlédnout více do nitra historie i současnosti afghánského života. Přinášejí nám mnoho odpovědí, o to více však i dalších otázek. Můžeme porovnávat s jinými oblastmi, kde se nacházejí různá etnika - kde po staletí žijí v určité rovnováze, která se však v jistém časovém úseku totálně zvrtne do nejkrutějších masakrů. Jak z toho ven?
Knihy jsem znal a kupoval je zde jako vánoční dárek. Dumknihy.cz vřele doporučuji. Velký výběr, knihy možno koupit i v lacinější - paperbackové variantě.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.