Nová Země

Objevte v sobě smysl života

TOLLE Eckhart

Info:
Citadella, 2013 (1.) - brož., 304 str.
Z angl. přel. E. di Orendi
EAN:
9788089628155
ISBN:
978-80-89628-15-5

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Nová Země 4

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Kniha Nová Země odhalí naši nevědomost v duchovním smyslu. Hlavní hrdina této nevědomosti je naše ego. Egoistická mysl. Protože v každé myšlence – každé vzpomínce, interpretaci, názoru, náhledu, reakci, emoci – je pocit sebe, Já (ego). T o je nevědomost v duchovním smyslu. Naše mysl, její obsah, je samozřejmě podmíněn minulostí: naší výchovou, kulturou, rodinným zázemím, a tak dále. Ústřední jádro veškeré aktivity naší mysli spočívá v jistých opakujících se a přetrvávajících myšlenkách, emocích a vzorech reakcí, s nimiž se nejsilněji identifikujeme. Obsah ega se liší od člověka k člověku, ale v každém egu funguje stejná struktura. Jinými slovy: ega se liší pouze na povrchu. V čem jsou stejná? Žijí z identifikace a separace. Když žijete prostřednictvím myslí vytvořeného Já složeného z myšlenek a emocí, což je ego, základ pro vaši identitu je iluzorní, protože myšlení a emoce jsou svou povahou velmi
prchavé a pomíjivé. T akže každé ego neustále bojuje o přežití a snaží se samo sebe chránit a zvětšovat... Když to pochopíme, začneme se zajímat o nový svět. O svět lásky, o přijetí tvořivé síly vesmíru. Když s nadšením překonáte překážky v podobě nepříznivých situací, nebo lidí neochotných ke spolupráci a boj s nimi transformujete do přijetí, to bude Nová země. „A videl jsem nové nebe a novou zemi,“ je psáno v Bibli. Základem nové země je nové nebe - probuzené vědomí.

Nová Země

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora TOLLE Eckhart

Další knihy z kategorie Nábožentsví a duchovní nauky (1979)

Recenze produktu Nová Země

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Nová Země 4

Recenze

Pavlína 2014-11-03 3. 11. 2014 ★ ★ ★ ★

Obsah celé knihy je naprosto perfektní, Eckhart Tolle v ní vystihl podstatu lidského ega a jeho působení v životě běžných lidí a jak se z tohoto bludného kruhu vymanit. Kniha lehce navazuje a souvisí s jeho první knihou Moc přítomného okamžiku. Po obsahové stránce není co knize nebo autorovi vytknout. Nejhorší na tomto vydání je překlad a stylistická úprava! Katastrofální znehodnocení tohoto díla je jen vizitkou špatné korektury a jazykové úpravy vydavatelství Citadella. Svou roli zde hraje také cena knihy, jenž je podstatně neúměrná vzhledem k odbyté korektuře. Je vidět, že na tomto českém vydání se jen někdo potřeboval rychle obohatit a na kvalitu textu se rozhodně nehledělo. Je škoda, že v nabídce není tato kniha od vydavatelství Pragma, které žádné chyby neobsahuje. Dílo si koupím znovu raději v originální anglické verzi, neboť mne zklamal český překlad a korekturní úprava textu.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.