Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího

autor neuveden

Info:
Columbus, 2013 (1.) - brož., 340 str.
EAN:
9788072493043
ISBN:
978-80-7249-304-3

Hodnocení:

0 hodnocení Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího 0

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

21. října 1919 se na oslavu prvního výročí samostatnosti Československé republiky jako polévka podával hovězí vývar v šálku. 28. dubna téhož roku se v Obecním domě koná hostina generála Pelléeho. Hlavním jídlem je Anglická svíčková jemně obložená. 11. července 1929 je na zámku v Lánech zámecké Déjeneur. Podává se mimo jiné Telecí jazýček po zahradnicku. Telecí i hovězí má své místo na těch nejnoblesnějších stolech první republiky a má ho tam i dnes. Vedle těch nejrůznějších způsobů přípravy telecího nebo hovězího však určitě zvítězí svíčková. Vedle Richelieu, Colbert, Wellington nebo Dubarry vítězí však určitě Svíčková na smetaně. Na másle lehce osmahnuté, na kolečka nakrájené petržel, mrkev, celer a cibule, několik zrnek pepře, nové koření a kůra z půlky citronu, bobkový list, snítka tymiánu, na kostičky nakrájená slanina, trocha octa a trocha polévky. Svíčkovou pak v této společnosti dušenou do měkka vyjmeme a šťávu pak zahustíme kyselou smetanou a trochou rozkloktané hladké mouky. Hotovou omáčku pak zjemníme kouskem čajového másla. Věříme, že se nám těmito několika řádky povedlo navodit atmosféru prvorepublikové noblesy, a proto vám přejeme trochu inspirace z receptů této knihy a nakonec vám i všem vašim hostům slavnostní dobrou chuť.

Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy z kategorie Křížovky a sudoku (285)

Recenze produktu Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího

Tento produkt nemá ještě žádnou recenzi. Buďte první, kdo ji napíše.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.