Kladivo bohů

Sága Led Zeppelin

DAVIS Stephen

Info:
BB/art, 2010 (2.) - brož., 406 str.
Z angl. přel. J. Kočová
EAN:
9788073817589
ISBN:
978-80-7381-758-9

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 3 hodnocení Kladivo bohů 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Led Zeppelin se do rockových análů zapsali jako nejrozjetější, nejtvrdší a nejbohémštější kapela. V šedesátých a sedmdesátých letech jednoznačně diktovali tredy, jejich výstřední chování i nekonečně dlouhé a intenzivní koncerty se staly jakýmsi dobovým ideálem, vzorem pro bezpočet mladých lidí plných energie, kteří tvořili jejich „tajné bratrstvo“. Stephen Davis byl tehdy u toho a při psaní Kladiva bohů čerpal hodně z rozhovorů a veselých historek, které slyšel přímo od členů kapely, Jimmyho Page, Roberta Planta, Johna Paula Jonese a zesnulého Johna „Bonza“ Bonhama. Knížka je plná zajímavých zákulisních informací, aniž by se snižovala ke skandálním odhalením a šířila pikantní drby. Je velice zajímavá i pro čtenáře, který není přímo fanouškem Led Zeppelin, ale má jen zájem o muziku. Je živá a čtivá i přesto, že je nabitá fakty. Ke slovu v ní přichází například i William S. Burroughs, který vůbec poprvé použil termín „heavy metal“ a který se na Led Zeppelin šel podívat „do Madison Square Garden, sedl si do třinácté řady a nechtěl ucpávky do uší, třebaže Led Zeppelin hráli tak nahlas, jak jim dovolovala aparatura,“ píše Stephen Davis.

Kladivo bohů

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora DAVIS Stephen

Recenze produktu Kladivo bohů

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Kladivo bohů 5

Kladivo bohů

Pavol Lukáč 2016-08-24 24. 8. 2016 ★ ★ ★ ★ ★

Prečítal som o Zeppelínoch asi všetky najznámejšie knihy a každá je svojím spôsobom zaujímavá. Odporúčam prečítať Kladivo bohů, určite poskytne aj nezainteresovanému pohľad, ako to v čase ich najvačšej slávy fungovalo. Mňa oslovilo hlavne to, že ľudia v tej dobe vnímali živú muziku ináč ako dnes, aj keď niektoré koncerty im totálne nevyšli. Sú to tiež len ľudia..

Kladivo bohů 5

Sága Zeppelinů

Danuše Šimková 2015-02-22 22. 2. 2015 ★ ★ ★ ★ ★

Knihu jsem přečetla velmi rychle, vše o skupině Zeppelin mě zajímá, knih o této skupině mám více, některé informace se ale musí brát s rezervou. Z této knihy ale mám dojem velmi dobrý!

Kladivo bohů 5

Kladivo bohů Led Zeppelin

Vladimír Přívozník 2014-09-05 5. 9. 2014 ★ ★ ★ ★ ★

Výborná kniha o životě a tvorbě Led Zeppelin.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.