Jak zabít civilizaci

KURAS Benjamin

Info:
Eminent, 2015 (2., rozšíř) - váz., 248 str.
EAN:
9788072815005
ISBN:
978-80-7281-500-5

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 3 hodnocení Jak zabít civilizaci 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

První verze této knihy vznikala na samém počátku 21. století. V té době začal pád západní civilizace nabírat do té doby nepředstavitelné tempo. To se ovšem neustále zrychluje, a tak se ani nedbalý a povrchní sledovatel už nemůže ubránit obavám, že v Evropě se schyluje k politické, kulturní, duchovní a fyzické katastrofě kataklyzmatických rozměrů, srovnatelné s pádem západní Římské říše a o tisíc let později východní Byzance, které ve svých miléniích tvořily vrcholy civilizačních snah lidstva. U obou zaniklých civilizací přispěl k jejich pádu pod vnějšími útoky také vnitřní kulturní, morální a politický kolaps. Ten dnes probíhá téměř podle stejné šablony v obou dědických civilizacích, jimiž jsou Západ a Rusko. Po pádu komunismu se u nich očekávalo sblížení, místo něhož se opět dostávají do nesmyslného konfliktu, který odvádí pozornost jich i celého světa od ohrožení společných hodnot a oslabuje jejich schopnost sebeobrany. Jak západní svět, tak i současné Rusko jsou postiženy akutní ztrátou pudu sebezáchovy a náměsíčnou hypnózou, která podle všeho neodvratně směřuje k pasivní a masivní sebevraždě. Tato knížka se v rozšířeném pohledu pokouší probudit všechny, jimž na přežití civilizace záleží, a přimět je k přemýšlení, jak jejímu zániku zabránit. Pokud je to ještě možné.

Jak zabít civilizaci

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora KURAS Benjamin (11)

Další knihy z kategorie Společenské vědy (4863)

Recenze produktu Jak zabít civilizaci

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Jak zabít civilizaci 5

Výborná!

Kateřina Srncová 2016-02-29 29. 2. 2016 ★ ★ ★ ★ ★

Výborná!

Jak zabít civilizaci 5

Islám? Důrazné varování!

Tomáš Hirsch 2016-01-23 23. 1. 2016 ★ ★ ★ ★ ★

Autor přináší zdrcující fakta o postupující islamizaci nejen Evropy, nýbrž celé planety! Otevírá oči těm, kteří ještě věří pohádkám o mírumilovných muslimech a jejich snadné integraci do evropské kultury. Toto by měla být povinná četba pro "sluníčkáře a vítače" muslimských "uprchlíků".

Jak zabít civilizaci

Mráz po zádech

Renata Petrickova 2015-11-27 27. 11. 2015

Jde z toho mráz po zádech. A nejděsivější je to, že v podstatě popisuje to, co se stalo v Paříži (a kniha vyšla v září). Jak jednoduché je otevřít důvěřivým duši a to nejen pomocí strachu, ale i „lidskosti“. Je to děsivá směs a tato kniha je něčím, co určitě nečtěte v nějakém nepěkném duševním rozpoložení. A pokud opravdu naše civilizace skončí způsobem, jaký autor popisuje, doufám, že se jeho kniha někde ve vykopávkách najde za další tři tisíce let. A naši zbylí potomci budou moudřejší a poučí se z historie svých předků. Autor tu velmi výstižně a fundovaně vysvětluje zcela logické a historicky podložená fakta, která v mozaice potom skládá do obrazu dnešní doby, záměrů politiků a snad i budoucnosti, která ovšem není moc růžová, pokud si neuvědomíme odkaz svých předků. Pokud nezačneme být pokorní a rozumní zároveň.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.