Dřevní houby v přírodě a kuchyni

Atlas 113 druhů dřevních hub s popisem jejich léčivých účinků a s recepty

SOCHA Radomír, VÍT Aleš

Info:
Eminent, 2014 (1.) - váz., 384 str.
EAN:
9788072814800
ISBN:
978-80-7281-480-0

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Dřevní houby v přírodě a kuchyni 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Tato kniha je určena praktickým houbařům i všem zájemcům o užitečné dary přírody. Nabízí přehled u nás rostoucích jedlých a léčivých dřevních druhů hub, které lze najít nejen v lesích, ale i v městských parcích, alejích a sadech prakticky po celý rok. Seznamuje s dobou jejich výskytu a kromě toho učí, jak zcela bezpečně rozlišit tyto houby od některých podobných, avšak nejedlých či případně jedovatých druhů. Je koncipována tak, aby i bez použití složitých metod určování mohl každý zájemce snadno poznat vyobrazené jedlé a léčivé druhy dřevních hub a využít je pro kuchyňské i léčebné účely. Obsahuje barevný fotoatlas dřevních hub, včetně několika desítek druhů s léčivými účinky, jakož i informace potřebné k rozlišení některých dalších druhů hub. Především houbařské kulináře potěší obsáhlá houbařská kuchařka s fotografiemi pokrmů a různých specialit připravených z jedlých dřevních hub. Díky knize DŘEVNÍ HOUBY V PŘÍRODĚ A KUCHYNI se ani za nepříznivého ročního období a počasí nevrátíte ze svých houbařských výprav s prázdným košíkem.

Dřevní houby v přírodě a kuchyni

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Koupit knihu

469 Kč


Expedujeme během 1 až 2 týdnů

Nejbližší prodejny

Chcete vědět jestli je kniha dostupná v prodejně ve Vašem okolí?

Dostupnost na prodejně

Kniha je dostupná

Vyberte prodejnu

Dostupnost na prodejnách

V seznamu si můžete vybrat vámi preferovanou prodejnu. Dostupnost na této prodejně se Vám bude následně zobrazovat i u dalších titulů.

  • Č. Budějovice, Kanovnická
  • Olomouc OC Olympia
  • Vsetín OC Galerie

Lze objednat

U těchto poboček se dodací lhůta může lišit.
  • Barvič a Novotný - Brno, Česká
  • Benešov
  • Beroun
  • Blatná
  • Brno FUTURUM
  • Brno Masarykova
  • Břeclav
  • Čelákovice
  • Česká Lípa
  • Děčín - Centrum Pivovar
  • Hr. Králové ČSA
  • Hr. Králové Dukelská tř.
  • Chrudim
  • Jablonec nad Nisou
  • Jeseník
  • Jičín
  • Jihlava
  • Jindřichův Hradec, Panská 110
  • Jindřichův Hradec, Panská 132
  • K. Vary OC Varyáda
  • Kladno Poděbradova
  • Klatovy
  • Krnov
  • Kroměříž
  • Litvínov
  • Ml. Boleslav OC Olympia
  • Náchod
  • Nymburk
  • Pardubice
  • Písek
  • Plzeň OC Olympia
  • Poděbrady
  • Praha 10 - Vršovice
  • Praha 7 - Stromovka
  • Praha Čs. Armády
  • Praha NC Fénix
  • Praha OC Krakov
  • Praha OC Lužiny
  • Praha Strašnice
  • Prostějov
  • Přerov
  • Rakovník
  • Rokycany
  • Sedlčany
  • Slaný
  • Soběslav
  • Strakonice
  • Svitavy
  • Tábor
  • Teplice OC Olympia
  • Trutnov
  • Vyškov
  • Zlín
  • Znojmo
  • Žatec
  • Žďár nad Sázavou

Tip

Kterýkoliv titul si můžete objednat i s vyzvednu­tím na Vaší prodejně. Ověřte si stav zboží na prodejně telefonicky, nebo mailem před Vaší návštěvou.

Další knihy autora SOCHA Radomír (16)

Další knihy z kategorie Houby (41)

Recenze produktu Dřevní houby v přírodě a kuchyni

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Dřevní houby v přírodě a kuchyni 5

Fascinující dřevní houby

Martin Valent 2014-07-07 7. 7. 2014 ★ ★ ★ ★ ★

První atlas hub jsem dostal jako desetiletý, tedy před 47 roky. Od té doby knihy o houbách urazily dlouhou cestu, což je vidět i na publikaci Dřevní houby v přírodě a kuchyni. Jsou v ní krásné fotografie a popisy hub kromě klasických informací o vzhledu, růstu a využití odrážejí také poslední výzkumy o jejich léčivých vlastnostech. Autoři navrhují u řady druhů možnosti samoléčby, najdeme zde i přehlednou tabulku různých neduhů a hub na ně působících. Uchvátilo mne dělení podle poživatelnosti a chutnosti jednotlivých druhů hub, provedené formou barevných okrajů stránek; nejchutnější druhy najdeme ve tmavozelené pasáži, s klesající kvalitou hub pak zelená bledne a přechází do žluté až červené u hub jedovatých. Pěkné jsou i kuchařské recepty, které nabádají praktické houbaře, potažmo kuchaře, aby se při vaření z hub nebáli experimentovat. Autoři se navíc důsledně (až na občasné použití vývaru z kostky) vyhýbají dochucování jídel vegetou, podravkou či podobnými obludnostmi, které se jinak zejména v internetových receptech různých „houbařů“ často vyskytují. Kniha je zajímavá jak pro praktické houbaře, tak pro širokou veřejnost, když může přispět k rozšíření všeobecného povědomí o tom, že ke konzumaci mohou být výtečné nejen „praváky“ nebo lišky. Její koupi mohu každému, kdo se jen trochu o houby zajímá, doporučit „všemi deseti“.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.