Domácí kváskové pečení
- Info:
- CPress, 2016 (1.) - váz., 88 str.
- EAN:
- 9788026412809
- ISBN:
- 978-80-264-1280-9
Recenze:
Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco
opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An! Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“. Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie. A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva!
Další knihy z kategorie Kuchařky, nápoje (1232)
Recenze produktu Domácí kváskové pečení
Tento produkt nemá ještě žádnou recenzi. Buďte první, kdo ji napíše.