Anthropoid

Příběh československých vlastenců

ČVANČARA Jaroslav

Info:
Centrum české historie, o.p.s., 2016 (1.) - váz., 345 str.
EAN:
9788088162087
ISBN:
978-80-88162-08-7

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 2 hodnocení Anthropoid 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Kniha je věnována 75. výročí seskoku skupiny Anthropoid na území protektorátu Čechy a Morava a uskutečnění nejvýznamnějšího odbojového činu druhé světové války – atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.
Seznamuje čtenáře s hrdiny, kteří v roce 1942 uskutečnili či byli nápomocni k uskutečnění nejvýznamnějšího odbojového činu 2. světové války – atentátu na Heydricha. Žádný jiný Hitlerem porobený národ v Evropě si netroufnul takový čin uskutečnit. Je to důkaz boje českého národa za svoji svobodu a jeho nezměrného hrdinství a obětí pro druhé. Spolupráce parašutistů, kteří čin vykonali, s domácím odbojem, je nejvýraznější linkou celé knihy. Vždyť právě hrdinové domácího odboje, z nichž bylo více než 200 popraveno, byli páteří organizace celé akce a bez nich by nebylo možné, aby parašutisté – příslušníci čs. zahraniční armády – Jan Kubiš a Josef Gabčík svůj čin zdárně dokonali.
V knize jsou zahrnuty nejnovější badatelské poznatky Jaroslava Čvančary a více než 800 fotografií a dokumentů, z velké části dosud nepublikovaných.

Anthropoid

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora ČVANČARA Jaroslav

Další knihy z kategorie Vojenství (779)

Recenze produktu Anthropoid

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Anthropoid 5

Skvělá kniha

Dana Šebestová 2017-05-13 13. 5. 2017 ★ ★ ★ ★ ★

Jaroslav Čvančara nezklamal, shromáždil velké množství zajímavých materiálů týkajících se osudů hrdinů heydrichiády. Rozhodně stojí za to mít tuto knihu v knihovně a vracet se k ní.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.