Železná Sparta

Nové vydání 1893-2014

HOUŠKA Vítězslav, PAVLIS Zdeněk

Info:
Olympia, 2014 (3., dopr.) - váz., 296 str.
EAN:
9788073763848
ISBN:
978-80-7376-384-8

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 2 hodnocení Železná Sparta 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Aktualizované vydání knihy věnované jednomu z našich nejúspěšnějších a nejslavnějších fotbalových klubů. Tato beletrizovaná kronika vypráví o historii Sparty, o jejích vítězstvích i prohrách a o slavných postavách v jejím dresu. Poutavý text je doplněn unikátními černobílými i barevnými fotografiemi.

Železná Sparta

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora HOUŠKA Vítězslav

Další knihy z kategorie Sport (921)

Recenze produktu Železná Sparta

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Železná Sparta 5

Doplněné vydání knihy o našem legendárním fotbalovém klubu

Jan Bartoš 2014-12-30 30. 12. 2014 ★ ★ ★ ★ ★

Většina Čechů se dělí do dvou kategorií - jedni fandí Spartě, druzí Slávii. Pravda, jsou i Ti, kteří fandí někomu jinému, nebo se o fotbal vůbec nezajímají, ale třeba přečtení této knihy by jejich postoj mohlo změnit. Pan Vítězslav Houška napsal úplně první vydání, zřejmě i to, které jsem někdy na kraji 90. let minulého století pořídil jako aktualizační nutnost, a teď dílo doplnil fotbalový novinář Zdeněk Pavlis o posledních cca 15 let. Takže máme další aktualizaci, možná vhodnou, vzhledem k poslednímu sparťanskému titulu, možná by bylo lepší počkat až na nějaký mezinárodní úspěch, který se snad brzo dostaví.
Kniha popisuje situaci v našem legendárním fotbalovém klubu až do současnosti a předchozí skvěle napsané pasáže doplňuje o dnešní hrdiny "rudých" jako střelce Lafatu, ale i dalších, kteří pro Spartu něco vykonali. Snad by mohla být i nějaká lepší statistika, ale celkově lze knihu hodnotit jako hezké připomenutí si zejména slavných chvil. Byť byly i chvíle špatné, třeba sestup do II. ligy v roce 1975. Je také hezké, že kniha má svého "bratříčka" Věčná Slavie, která se snad také dočká aktualizace.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.