Soumrak

Erevis Cale 1

KEMP Paul S.

Info:
Fantom Print, 2012 (1.) - brož., 256 str.
Z angl. přel. A. Janovská
EAN:
9788073981914
ISBN:
978-80-7398-191-4

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Soumrak 4

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Oblíbili jste si příběhy temného elfa Drizzta Do’Urden? Rádi byste si přečetli něco podobného? Akčního, dobrodružného, napínavého? Pak je trilogie Erevis Cale ta nejlepší možná volba. Podle fanoušků Forgotten Realms je Erevis Cale vedle Drizzta nejoblíbenější postavou z tohoto světa. Ve špinavých ulicích Selgauntu se prodlužují stíny. Nad službou jednoho muže vznešeným sembijským obchodníkům zapadá slunce. Soumrak Erevise Calea zastihne během služby novému pánu – takovému, kterého malicherné hromadění bohatství nezajímá. Koneckonců, k čemu by bylo zlato někomu, kdo obchoduje s dušemi.

Soumrak

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy z kategorie Beletrie (27985)

Recenze produktu Soumrak

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Soumrak

Návrat do Ztracených říší

Oldřich Nesvadba 2013-04-19 19. 4. 2013

Moonshae, Maztica, Planescape, Baldurs Gate, Icewind Dale...srdce fanouška zaplesá, další přeložený příběh z Faerunu je na světě.
Ač bývá Erevis Cale přirovnván ke Drizztovi, alespoň co se oblíbenosti týká, po přečtení této knihy bych s tím trošku polemizoval. Příběh je vystavěn zajímavě, tato kniha ale působí spíše jako úvod k dílu dalšímu. Nebudete se nudit, nicméně "áááách" momentů je zde pomálu. Což ovšem neznamená, že se netěším na díl další, který má nakladatel v edičním plánu na Q2/2013.
Soumrak v podstatě funguje jako seznámení s postavami, světem a prostředím Faerunu a po vygradovaném závěru si tak buduje výbornou pozici pro nákup dílu druhého.
Trochu rušivý můž být jen popis hlavní postavy...jednou je Erevis Cale vystavěn jako bývalý elitní zabiják, mistr stínů a podruhé čteme o plešatém knězi. První z pěti, plný pochyb a svárem v nitru se možná vzdá svého lidství, uvidíme... Knihu doporučuji, stejně dobrá jako "Mezi zloději" od Hulicka a "Ve stínu" od Sprunka...



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.