Skleněný pokoj

MAWER Simon

Info:
Kniha Zlín, 2012 (2.) - váz., 392 str.
Z angl. přel. L. Novák
EAN:
9788087497142
ISBN:
978-80-87497-14-2
Edice:
FLEET

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 3 hodnocení Skleněný pokoj 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Druhé vydání bestselleru, jehož příběh je inspirovaný skutečným osudem brněnské vily Tugendhat. Na pozadí příběhu jejích majitelů zrcadlí tragédii celého českého národa. Vysoko na kopci nad Brnem ční zázračný dům. Postaven na míru židovsko-křesťanskému novomanželskému páru vyzařuje bohatství, sebevědomí, krásu a majestátnost. Avšak jen do chvíle, než do země vstoupí nacistické vojsko a manželé musí vilu i zemi opustit. Život vily se s odchodem jejích majitelů ale nezastaví. Přechází z jedněch rukou do druhých, z českých do nacistických, pak do sovětských až se opět vrátí do majetku československého státu. Krystalická dokonalost skleněného pokoje přitom zasahuje nesmírnou gravitací každého, kdo se dostane do jeho blízkosti.Jenom málo knih z poslední doby dokázalo očima cizince (podobně jako Gottland Poláka Maria Szczygiela) postřehnout československou realitu druhé poloviny 20. století tak brilantně jako Skleněný pokoj Simona Mawera. Román je o to cennější, že byl v létě 2009 nominován na nejprestižnější knižní cenu anglicky mluvícího světa The Man Booker Prize.

Skleněný pokoj

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora MAWER Simon (14)

Další knihy z kategorie Beletrie (28007)

Recenze produktu Skleněný pokoj

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Skleněný pokoj 5

Dobré čtení

Jitka Junková 2016-01-05 5. 1. 2016 ★ ★ ★ ★ ★

Za tři dny přečteno. Knihu pomalu nešlo odložit. Teď se jen vydat na skutečné místo činu.

Skleněný pokoj 5

Velice kladná

Jana Kropáčková 2015-02-05 5. 2. 2015 ★ ★ ★ ★ ★

Úžasná, doporučuji. Naláká i k samotné návštěvě vily.

Skleněný pokoj 5

Páni! Nic jiného si po přečtení této knihy neřeknete..

Martina Tesařová 2013-04-04 4. 4. 2013 ★ ★ ★ ★ ★

Silný příběh Liesel a Viktora Landauerových, jejich rodiny a přátel Vám vyrazí dech a možná i nějakou tu slzu v oku. Stejně působivá je i vila Landaurer a skleněný pokoj - jak pro její její obyvatele a obdivovatele, tak pro čtenáře. Spojíte-li přečtení knihy s návštěvou vily Tugendhat, budete mít na co vzpomínat po celý život. A s každým dalším přečtením těchto stránek si svůj zážitek nejen oživíte, ale také posílíte!

Skleněný pokoj

Přečteno jedním dechem

Andrea K. 2013-01-29 29. 1. 2013

Před přečtením knihy jsem byla navštívit vilu Tugendhat a mohu obojí doporučit. Vila ve mně zanechala hluboký dojem a při čtení knihy jsem se do jejích prostorů znovu vracela. Hlavní postavy jsou dobře prokreslené a během četby jsem si k nim vytvořila vztah. Děj je poutavý, prostředí pestrá. Doporučuji.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.