S odvahou v srdcích

Tragické konce legend českého vojenství a politiky

DUDA Zbyněk Miloš

Info:
Centrum české historie, o.p.s., 2018 (1.) - brož., 424 str.
EAN:
9788088162001
ISBN:
978-80-88162-00-1

Hodnocení:

0 hodnocení S odvahou v srdcích 0

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

V druhém díle knihy S odvahou v srdcích nabízí autor Zbyněk M. Duda čtenářům životní příběhy nejvýznamnějších představitelů české politiky a vojenství 20. století. Řada z nich prožila mnoho let na výsluní, ale také desítky let v absolutní temnotě a zapomnění. Zažili několik proměn v názvu státu, několik politických režimů. Měnily se jejich vlastenecké postoje i životní cíle.
Po vyhlášení Republiky československé v roce 1918 a po návratu legionářů do vlasti přijala většina z nich službu v nově se rodící čs. armádě, neboť žádnému z nich jejich vlastenecké a legionářské cítění nedovolilo sedět s rukama v klíně. Ovšem práce pro vlast se často trestá, a tak většinu z nich v období dvou totalitních režimů nacistického a komunistického po všech obětech a strádání, která v boji za svobodu vlasti přinesli, čekala hořká odměna: popravy, dlouholetá věznění, trvalé perzekuce a vymazání z paměti národa.
Kniha, v níž se autor řídí Havlíčkovým mottem: Kdo svůj národ miluje, nešetří ho, obsahuje mnoho unikátních a většinou dosud nezveřejněných fotografií a dokumentů z autorova archívu a archívu jeho kolegů. První díl knihy vyšel v roce 2015.

S odvahou v srdcích

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora DUDA Zbyněk Miloš

Další knihy z kategorie Historie (3940)

Recenze produktu S odvahou v srdcích

Tento produkt nemá ještě žádnou recenzi. Buďte první, kdo ji napíše.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.