Rychlé šípy

FOGLAR Jaroslav

Info:
Vávra Václav, 2020 (1.) - váz., 120 str.
Ilustr. M. Čermák
EAN:
9788087875124
ISBN:
978-80-87875-12-4

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Rychlé šípy 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Veselá i tajuplná dobrodružství nestárnoucích Rychlých šípů. Příhody legendárního klubu Mirka Dušína, Jarky Metelky, Jindry Hojera, Červenáčka a Rychlonožky, pětice nerozlučných kamarádů, kteří mají smysl pro přátelství, čest a legraci, představil spisovatel Jaroslav Foglar v podobě kresleného seriálu již víc než před osmdesáti lety. Od té doby jejich klukovská dobrodružství ve městě i v přírodě nenechávají v klidu už několik generací nadšených čtenářů. Jubilejní 10. svazek edice Klasické komiksy Marko Čermáka přináší vůbec poprvé souborné vydání všech částí kultovního seriálu, které výtvarník M. Čermák v letech 1968-1971 a 2009 podle scénáře Jaroslava Foglara nakreslil. Kniha je obohacena originálními ukázkami seriálových scénářů J. Foglara včetně jeho nákresů, Foglarovým nikdy nezveřejněným pojednáním z roku 1970 Jak se dělají Rychlé šípy a je doplněna ediční poznámkou k historii seriálu.

Rychlé šípy

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora FOGLAR Jaroslav (34)

Další knihy z kategorie Dětské komiksy (736)

Recenze produktu Rychlé šípy

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Rychlé šípy 5

Rychlé Šípy Marko Čermáka

Ota Burianek 2020-10-08 8. 10. 2020 ★ ★ ★ ★ ★

Nevím, co k tomu napsat. Kdo má rád kreslené příběhy, v tomto případě mimořádně krásně kreslené, obyčejné příběhy dospívající mládeže, které jsme někteří z nás starších zažívali podobně, tak tomu se musí perfektně zpracovaná a kvalitní kniha líbit. Chápu ale, že většině z nové generace mladých už tyto příběhy nic neříkají, protože prožívají úplně jinou realitu.
Já Rychlé Šípy považuju za skvost a poklad českého národa. Stejně tak i skvělé výtvarné zpracování, v tomto případě od Marko Čermáka. Jednou jsem si dovolil někde navrhnout filmové zpracování, ale ne hrané herci, ale animované přesně ve stylu původních kreseb. Byl jsem neurvale odmítnut, že by to byla hrůza atd., Ale proč, u nás se takovým způsobem zfilmoval Čtyřlístek, Hurvínek (i když ten se moc nepovedl) a ze světe například TinTinova dobrodružství. Tak proč ne Rychlé Šípy.
Nikomu svůj názor nevnucuju, díky za toto zpracování.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.