Provokatér. Poldové. Není hluchý jako hluchý

Omnibus

MCBAIN Ed

Info:
BB/art, 2012 (4.) - brož., 612 str.
Z angl. přel. J. Zábrana
EAN:
9788074611926
ISBN:
978-80-7461-192-6

Hodnocení:

0 hodnocení Provokatér. Poldové. Není hluchý jako hluchý 0

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Postavu zdánlivě nepolapitelného zločince Hluchého představil Ed McBain celkem třikrát. Stalo se tak v době, kdy jím smyšlené zločiny a bezmocná neohrabanost policie nápadně připomínaly skutečnost: americká veřejnost byla traumatizována atentáty na vysoce postavené státní úředníky a politiky a popularita policie se pohybovala hluboko pod bodem mrazu. McBain vytvořil postavu velkého protivníka zákona, netuctového plánovače netuctových zločinů. Jeho pravé jméno nepadlo, autor mu říká „Hluchý“.
PROVOKATÉR: Bert Kling vyšetřuje běžné přepadení krásné ženy, Meyer Meyer řeší telefonické vydírání jednoho z místních obchodníků. A nejzávažnější případ polomrtvé sezony má na bedrech Steve Carella: mrtvolu v nedalekém podřadném hotelu.
Tak to dopadá, když levá ruka neví, co dělá pravá. Situaci bleskurychle ovládne Hluchý, obávaný a stále unikající protivník, který si pro své rejdy oblíbil právě 87. revír. Ti teď ale zaváhali, a než se jim podaří pospojovat jednotlivé případy, na kterých nezávisle pracovali, a zjistit, že všechny se slévají do jediného plánu, za kterým stojí právě Hluchý, je už téměř pozdě. POLDOVÉ: Policisté z 87. revíru řeší další z neradostných, leč rutinních úkolů. I proto zpočátku podcení výhrůžný dopis, který obdrží jeden z vysokých městských úředníků. Dokonce i zástupce starosty je varován podobným anonymním dopisem. Když si neznámý jako třetího v řadě vybere charizmatického a oblíbeného starostu, Carella a detektivové z 87. revíru si musí přiznat, že jejich protivníkem není ledajaký, náhodný zločinec. Vše nasvědčuje tomu, že na scénu se vrátil Hluchý… NENÍ HLUCHÝ JAKO HLUCHÝ: Detektiv Bert Kling z 87. revíru je zamilovaný až po uši. Jeho dívka má rudé vlasy a zelené oči a právě jí kočičí lupič vyloupil byt. Steve Carella pátrá po totožnosti mladíka, který našel špinavou smrt na kříži ve vybydleném činžáku. A do toho se vrací noční můra 87. revíru, přízrak beze jména, kapánek nahluchlý, zato s fantazií zločince, z níž detektivy mrazí v zádech.

Provokatér. Poldové. Není hluchý jako hluchý

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora MCBAIN Ed (19)

Další knihy z kategorie Beletrie (27985)

Recenze produktu Provokatér. Poldové. Není hluchý jako hluchý

Tento produkt nemá ještě žádnou recenzi. Buďte první, kdo ji napíše.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.