Provence
Škola provensálské kuchyně
- Info:
- Slovart, 2013 (2.) - váz., 352 str.
- Z něm. přel. D. Eisenmannová
- EAN:
- 9788073918187
- ISBN:
- 978-80-7391-818-7
Recenze:
Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.
Další knihy z kategorie Kuchařky, nápoje (1237)
Recenze produktu Provence
Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!
Napsat recenziVýborná kuchařka
2019-09-11 11. 9. 2019
Poučná a inspirativní.