Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni
Prevence a terapie pomocí domácích prostředků
- Info:
- Eminent, 2020 (1.) - váz., 214 str.
- EAN:
- 9788072815524
- ISBN:
- 978-80-7281-552-4
Recenze:
Celý život jsme obklopeni mikroorganismy. Mají k nám ambivalentní vztah, některé nám pomáhají, ale jiné naopak škodí. Tato kniha se věnuje dvěma skupinám, které se v negativním účinku projevují nejvíc. Jsou to bakterie a viry. Většina z nás občas nebo denně vaří. Kniha Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni přibližuje rostliny a prostředky v jejich každodenním využití tak, aby se staly součástí vaší výživy, vašeho životního stylu. Najdete v ní prospěšné druhy koření a hub, různé druhy medu, léčivé octy a oleje, ale také speciálně složené kvašené potraviny, které si můžete velice jednoduše připravit sami. Ve světě rostlin existuje termín fytoncidy. Jedná se o obranné látky, kterými se rostliny brání růstu nežádoucích mikroorganismů. Cílem této knihy je posílit vaši imunitu, abyste se stali tím, čím jsou rostliny - fytoncidní bytostí, kterou nemoci nedostanou. Psali jsme ji podle vlastních zkušeností a znalostí. Pokud se nám jejím prostřednictvím podaří zvýšit vaši obranyschopnost, posílit imunitní systém vašeho těla, je to především vaše zásluha.
Další knihy z kategorie Zdraví (1470)
Recenze produktu Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni
Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!
Napsat recenziRecenze
2021-01-26 26. 1. 2021
Jasná, stručná, dobrá kniha.
Mnoho bylin, koření a laskomin, na které zapomínáme, máme doma. Dozvíte se o bylinách, které dobře známe, o koření, ale také o hlívě, různých druzích medu, octů, olejů. Autoři přidávají mnohdy i recepty nejen na dobré večeře, obědy, ale také na různé léčivé oleje, zavařování a vyrábění do skleniček, které můžete rozdávat jako dárky svým blízkým.