Pohádky - CD

SVĚRÁK Zdeněk

Info:
Supraphon, 2012 (1.)
Čtou: B. Rösner, E. Kohout, I. Racek, J. Satoranský, J. Adamová, J. Langmajer, J. Kemr, K. Heřmánek, L. Trojan, L. Hermanová, Z. Svěrák. Dudba D. Basler, J. Uhlíř, J. Kolafa. Režie J. Fuchs, K. Weinlich
EAN:
0099925617028
ISBN:
009-99-256-1702-8

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Pohádky - CD 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Komplet 4 CD shromažďuje unikátní, vtipné a svérázné pohádky Zdeňka Svěráka, psané v šedesátých a osmdesátých letech. Nejprve vznikl příběh Tři auta o starém Fordu, Aerovce a Spartakovi. Auta si vyjedou na výlet, protože je jim před domem na ulici zima. Herecké obsazení je mimořádné- Ljuba Hermanová, Eduard Kohout a Ladislav Trojan. Krápník a Františka je pohádka o hledání štěstí a zároveň jinotaj o dvojím světě - zjeveném a tajném - opět se skvělými herci, např. Josefem Kemrem, Iljou Rackem a Jaroslavem Satoranským. Třetí pohádka Kolo se zlatými ráfky, zcela otevřeně vypráví o divném království, kde se nesmí mluvit nahlas a ti, kteří neposlechnou, pak musí zpívat vězeňské lidové písničky v kobkách v podzámčí. Tuto pohádku, nazvanou původně Tiché šlapací království, v Čs. rozhlasu po roce 1968 smazali jako nežádoucí. Její nová verze vznikla o dvacet let později v úžasném obsazení Borise Rösnera, Karla Heřmánka, Jiřího Langmajera a řady dalších, mimo jiné Zdeňka Svěráka. Ten je interpretem i posledního souboru příběhů s názvem Radovanovy radovánky, známých také z televizního Večerníčku. Vyprávění o optimistickém zahradnickém synkovi Bohouškovi, který měl tu vlastnost, že se ze všeho radoval a proto mu začali říkat Radovan, patří, jako ostatně všechny Svěrákovy pohádky, k těm, jejichž humor milují nejen děti, ale i jejich rodiče.
Chytré pohádky pro chytré děti a jejich chytré rodiče. 4× CD, délka 2 hod. 4 min.

Pohádky - CD

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora SVĚRÁK Zdeněk (37)

Další knihy z kategorie Pro děti a mládež (16642)

Recenze produktu Pohádky - CD

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Pohádky - CD 5

Inteligentní pan Svěrák

Tereza Svatoňová 2014-07-15 15. 7. 2014 ★ ★ ★ ★ ★

Všechna 4 CD neustále pouštíme oběma dcerám na cestách. Výrostek Hugo je vždy krásně potrestán, lidskost a taková vřelost provází všechny příběhy. Ostatně Pohádky od pana Svěráka si koupí jistě bez váhání milovník Cimrmana a jiných počinů pana Svěráka. Ten kdo váhá, by měl vědět, že se jeho dítku dostane moudrosti, fantazii a spravedlnosti ve vyprávění příhod.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.