Národní kultura stravování a kulturní difuze
- Info:
- Wolters Kluwer, 2016 - brož., 152 str.
- EAN:
- 9788075520777
- ISBN:
- 978-80-7552-077-7
Recenze:
Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi. Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou interpretaci. Autor v publikaci ukazuje, jaké místo má gastronomie v jednotlivých národních kulturách a v lidské kultuře obecně, od prvotního uchopení národních gastronomických kultur jako výrazu adaptační strategie, reagující na klimatické podmínky a dostupnost zdrojů až po symbolický význam některých pokrmů a rituálů stolování.
Další knihy z kategorie Kuchařky, nápoje (1238)
Recenze produktu Národní kultura stravování a kulturní difuze
Tento produkt nemá ještě žádnou recenzi. Buďte první, kdo ji napíše.