Kniha o lásce a přátelství

Pohled hlubinné psychologie a spirituálních tradic na mezilidské vztahy

MOORE Thomas

Info:
Portál, 2012 (4.)
Z angl. přel. J. Foltýn
EAN:
9788026202059
ISBN:
978-80-262-0205-9

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Kniha o lásce a přátelství 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Kniha se zabývá tématy jako: Tajemství intimity, Přátelství a komunita, Kreativní iluze v romantické lásce, Konverzace a dopisy, Patologie lásky atd..
Vztahy k druhým lidem i s obtížemi, které často působí, prohlubují náš život a pomáhají naplňovat potřeby duše. Kniha T. Moora není založena na normativních teoriích, spíše vede čtenáře k otevřenosti a snaze porozumět symptomům vztahů a jejich významu. Lze pak stavět i na takových momentech v mezilidských vztazích jako je odloučení, žárlivost či sexuální nesoulad...

Kniha o lásce a přátelství

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora MOORE Thomas

Další knihy z kategorie Rodina, vztahy (1045)

Recenze produktu Kniha o lásce a přátelství

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Kniha o lásce a přátelství 5

Životní moudra podaná srozumitelně

2015-01-23 23. 1. 2015 ★ ★ ★ ★ ★

Knihu jsem si nejprve vypůjčila z městské knihovny, po přečtení už jí musím mít v té své. Procházím tak trochu krizí a pomalu zjišťuji, že všechno je tak trochu jinak, než si člověk maluje. V knize Vám řeknou, že všechno je tak, jak má být. Vy jste osobnost a každý druhý je také osobností. Každý žije, jak dokáže a je důležité ho nechat žít, stejně jako Vy chcete žít podle svého. A když pak žijete dle svých představ, obklopí Vás lidé, kterým Váš způsob života nevadí, kterým vyhovuje. Stejně i Vy obklopíte ostatní.. Každý je nastaven jinak a Vy buď toto nastavení budete tolerovat nebo ne. Nic není chyba. Předsudky, jak se má co dít, kdo má s kým zůstávat, kdo se s kým nesmí stýkat, jak má žít rodina, vše je jen věcí Vás a Vašich vztahů k ostatním. Nebudou-li okolím tolerovány, je na Vás, zda budou pro Vás prioritou, nebo zda se raději přizpůsobíte ostatním. To platí i naopak. NIC NENÍ ŠPATNĚ. Kniha se čte moc hezky, jen si myslím, že člověk musí hledat v sobě nějaké otázky na téma láska a přátelství, aby se touto hlubinnou psychologií dokázal doopravdy hluboce zabývat.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.