Islám

Historie, současnost a perspektivy

HILLENBRANDOVÁ Carole

Info:
Paseka, 2017 (1.) - váz., 304 str.
Překlad J. Jeníková
EAN:
9788074326851
ISBN:
978-80-7432-685-1

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Islám 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Kniha renomované historičky Carole Hillenbrandové usiluje přispět k pochopení složité reality islámského světa a představit především jeho různorodost a pestrost. Čtivý a přehledný výklad, bohatě obrazově vybavený a určený všem zájemcům o danou problematiku, se věnuje vzniku islámu, jeho historii i současnosti, všem náboženským stanoviskům, moderním liberálnějším proudům, teologii, filosofii, aktuálně často diskutovaným tématům, jako jsou džihád či terorismus, ale i každodennosti, politice či postavení žen v islámském světě.
Autorka erudovaně, objektivně a poctivě představuje různé stránky muslimské praxe i nespočet muslimských názorů, aniž by některým dávala přednost, a vedle historického pohledu nabízí i bilanci současného stavu a naznačuje budoucí perspektivy.

Islám

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy z kategorie Nábožentsví a duchovní nauky (1975)

Recenze produktu Islám

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Islám 5

Ad kniha Carole Hillenbrandové - Islám

František Kubák 2017-06-27 27. 6. 2017 ★ ★ ★ ★ ★

Měl jsem možnost srovnat tuto knihu s knihou Warrena Croftera "Velká kniha islámu". Obě publikace jsou zejména v dnešní době přínosným edičním činem. Bohužel se dnes setkáváme se štvaním vůči muslimům a islámu. Již dříve vyšel i vynikající český překlad koránu.Toto xenofobní populistické štvaní samozřejmě vychází z neznalosti islámu. Tací se nenamáhají seznámit se s fakty, protože se jim fakta nemohou hodit. Rozdíl mezi oběma vynikajícími knihami je ve způsobu podání fakt. Warren Crofter je nejen historikem, ale i novinářem. Jeho kniha se čte relativně lépe. Kniha Carolle Hillenbrandové je ke čtení o trochu těžší, protože se jedná o vědecké pojednání. Obě knihy mají co říci člověku, který nemá zájem jen papouškovat bludy, a tím se podílet na štvaní. Ani jedna kniha se nevyhýbá ani některým nepříjemným faktům. Mohu než knihu doporučit. Ten, kdo chce znát, určitě nebude litovat.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.