Inferno

BROWN Dan

Info:
Argo, 2013 (1.) - váz., 424 str.
Z angl. přel. M. Marková, D. Petrů
EAN:
9788025709344
ISBN:
978-80-257-0934-4

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ 11 hodnocení Inferno 4.4

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Ve svých knihách Dan Brown mistrovsky mísí historii, umění, šifry a symboly. Nejinak tomu je i v jeho nejnovějším thrilleru, který se okamžitě po svém vydání stal světovým bestsellerem a prodejně předčil i předchozí autorovy tituly. Harvardský symbolog Robert Langdon se tentokrát ocitá v samotném srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob - Dantovým Peklem. „Hledej, a nalezneš.“ Právě tato slova znějí harvardskému profesorovi Robertu Langdonovi v hlavě, když se uprostřed noci probudí na nemocničním lůžku a nemá nejmenší tušení, kde je a jak se tam dostal – nepamatuje si totiž posledních šestatřicet hodin svého života. Když vyhlédne z okna a uvědomí si, že je ve Florencii, zmocní se ho naprostá panika. A vzápětí se všechno ještě zhorší: Langdona se přímo v nemocnici pokusí zavraždit tajemná žena v černém. Život mu zachrání duchapřítomná mladá lékařka Sienna Brooksová, s níž se hrdina vzápětí ocitá na zběsilém útěku florentskými ulicemi. A počty jejich pronásledovatelů rostou, aniž by dezorientovaný Langdon věděl proč. Jisté je jen, že se stal pěšcem v hrůzné hře, již za něj rozehráli jiní. Při svém tajuplném poslání se musí Langdon se Siennou proplést nejen labyrintem florentských (a později i benátských či istanbulských) uliček, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale také labyrintem narážek a kódů. Jediným vodítkem je jim záhadný kovový váleček, obsahující několik zašifrovaných odkazů na renesanční literární veledílo – Božskou komedii Danta Alighieriho. V sázce přitom není jenom jejich bezpečnost, ale bez nadsázky osud celého světa: pokud se harvardskému profesorovi a jeho záhadné společnici nepodaří zasáhnout včas, hrozí lidstvu skutečné inferno dantovských rozměrů… Inferno je autorův doposud nejpůsobivější román; Dan Brown v něm nabízí dechberoucí thriller, v němž se pozoruhodně mísí napínavá akce, poučené výklady o historii a umění i fascinující svět kódů a šifer.

Inferno

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora BROWN Dan (21)

Další knihy z kategorie Beletrie (27997)

Recenze produktu Inferno

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Inferno 5

Inferno - Hledej a nalezneš

Hana Hovorková 2015-03-13 13. 3. 2015 ★ ★ ★ ★ ★

Po vcelku nudném začátku jsem se do knihy neuvěřitelně začetla a hltala ji jedním dechem. Vyvrcholení zápletky mi vzalo dech. Jako vždy perfektně popsaná místa děje. Má cesta po Římu Andělů a démonů ve stopách profesora Langdona je nezapomenutelná. Už se těším na návštěvu Florencie.

Inferno 5

Super kniha

Martin 2014-04-03 3. 4. 2014 ★ ★ ★ ★ ★

Andělé a démoni a DaVinciho kód je prostě top! Nicméně i Inferno si udržuje spád a napětí od začátku až do konce. Klasický Brown. Rozhodně nezklame.

Inferno 2

Zklamání

Zuzana Růžičková 2014-01-08 8. 1. 2014 ★ ★

Kniha má spád, ale je velmi předvídatelná a vy víte co se stane předem, takže napětí po pár vteřinách vyprchá. Jinak osnova je stejná jako u všech knih pana spisovatele. Mě i mé blízké tato kniha nenadchla. Ale čtenář, který si tuto knihu koupil jako první od tohoto spisovatele, si myslím, bude spokojen.

Inferno 3

Inferno

Milana Strádalová 2013-10-23 23. 10. 2013 ★ ★ ★

Ta kniha je trochu jako scifi,Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni vedou.MS

Inferno 4

Danteho Inferno

M@hrus 2013-10-10 10. 10. 2013 ★ ★ ★ ★

První část knihy je trochu nudnější, než bývá u Browna zvykem. Zajímavý námět, avšak začátek dost přímočarý. Druhá poloviny knihy je však opět strhující, tak jak je zvykem. Prostě skvělé čtení a doporučuji ;)

Inferno 5

Nejtemnější místa v pekle jsou vyhrazena těm, kdo si v časech mravní krize zachovají neutralitu.

Martina Tesařová 2013-10-04 4. 10. 2013 ★ ★ ★ ★ ★

Aniž bychom si toho byli vědomi (nebo si to naplno připustili) svět čelí obrovské krizi - přelidnění. Náš druh se nezadržitelně množí a zanedlouho bude planeta tak plná, že začnou docházet zdroje k udržení života a lidstvo vymře. Vyřešit tento problém není nic jednoduchého, ale na skvělé řešení přišel vědec Zobrist, který si nebezpečí plně uvědomuje. Ale nikdo jej nebere vážně, všichni ho prohlásí za šílence a odmítnou s ním spolupracovat. A tak Zobrist jedná na vlastní pěst.
Krom touhy zachránit lidstvo je Zobrist posedlý ještě Dantovo dílem "Peklo", které protkává celý jeho bláznivý počin. A právě díky tomu se do hry dostává Hardvardský profesor Langdon, odborník na symboly obecně a hlavně velmi obdivovatel Alighieriho díla.
Šílená zápletka se časem ukazuje býti spíše šíleně dokonalou a vy si nejste jisti, jestli se jí máte bát nebo ji obdivovat. Ale víte jedno - tuhle knihu prostě musíte přečíst až do konce. A to hned teď!



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.