Hostitel

MEYEROVÁ Stephenie

Info:
Tatran, 2013 (2.) - váz., 552 str.
Z angl. přel. P. Klůfová
EAN:
9788022206334
ISBN:
978-80-222-0633-4

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 4 hodnocení Hostitel 4.8

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Melanie Stryderová se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva.
Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ - její vetřelecká „duše“ - která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří.
Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopk zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem.

Hostitel

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy autora MEYEROVÁ Stephenie

Další knihy z kategorie Stmívání

Recenze produktu Hostitel

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Hostitel 5

Hostitel

Petra 2013-04-20 20. 4. 2013 ★ ★ ★ ★ ★

Lidský druh napadl neviditelný vesmírný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhý hostitelský druh, jejich mozek ovládne vetřelec a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Vetřelci nakonec dostanou i Melanii Stryderovou do níž implantují novou duši - Poutnici. Avšak místo aby Poutnice Melanii úplně potlačila, Melanie zaplní její mysl myšlenkami na svého miloaného muže - Jareda. A jelikož se Poutnice nemůže odtrhnout od Melaniiny touhy, sama po Jaredovi zatouží. A tak se obě vydají na dlouhou a strastiplnou pouť za mužem, kterého obě milují. Hostitel je kniha, jejíž děj vás naprosto pohltí, donutí vás číst až do úsvitu a poté vás zanechá v hlubokém zamyšlení. Meyerová zde mistrně popisuje vnitřní pocity ostav, téma rozdvojené osobnosti, bezmezné lásky a naděje.

Hostitel 5

Uchvácena

Jindřiška 2013-04-17 17. 4. 2013 ★ ★ ★ ★ ★

Kniha mě chytla a už nepustila, dokud jsem ji nepřečetla celou. I když je to fantasy román tak se mi líbí, že je děj založen na duši a citech. S hlavní hrdinkou jsem celý příběh prožívala tak, jak by to u knihy mělo být. Má to sice jistou podobu se Stmíváním, ale je to o mnoho lepší a záživnější :)

Hostitel 4

Všechny volby jsou kruté, ale bez konců by nic nového nezačalo

Martina Tesařová 2013-04-16 16. 4. 2013 ★ ★ ★ ★

Dochází k tomu nenápadně. Na začátku knihy jsme odhodlaní držet palce Melanii, která se ze všech zbývajících sil snaží uchránit svá tajemství před mimozemšťankou, jež drze okupuje její tělo. Pak se pomalu odhaluje poutnice - co je vlastně zač tahle mocná rasa? Jsou všichni stejní? Mohou je lidé porazit? "Dobré" a "zlé" začíná splývat. Útěk do pouště se stává také útěkem před sebou samým, putování od mimozemšťanů k lidem a naopak přináší netušené poznání Melanii i poutnici. Obě musí volit mezi láskou ke svým bližním a vlastní identitou. Najednou se blíží finále - a my se bojíme snad o všechny..



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.