Culinaria Španělsko
Kulinární průvodce
- Info:
- Slovart, 2009 (1.) - váz., 488 str.
- Z angl. přel. E. Štumpf. Edit. M. Trutterová. Fot. G. Beer
- EAN:
- 9788073912697
- ISBN:
- 978-80-7391-269-7
Recenze:
„Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci,“ řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím – máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku – cesta k srdci vede prostě žaludkem.
Další knihy z kategorie Kuchařky, nápoje (1236)
Recenze produktu Culinaria Španělsko
Tento produkt nemá ještě žádnou recenzi. Buďte první, kdo ji napíše.