Cukr náš zabiják

Skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech

LUSTIG Robert H.

Info:
Computer Press, 2015 (1.) - brož., 292 str.
Z angl. přel. E. Kadlecová
EAN:
9788026406907
ISBN:
978-80-264-0690-7

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 1 hodnocení Cukr náš zabiják 5

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu (RNDr. Petr Fořt, CSc.). Těmito slovy charakterizoval tuto knihu český přední odborník ve výživě s vědeckou erudicí v klinické biochemii, imunochemii a sportovní fyziologii, autor vědeckých prací. Tato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků. Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím.

Cukr náš zabiják

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Koupit knihu

269 Kč Cena na prodejně 299 Kč,
ušetříte 30 Kč.


Poslední kusy

Expedujeme nejpozději do 2 týdnů

Nejbližší prodejny

Chcete vědět jestli je kniha dostupná v prodejně ve Vašem okolí?

Dostupnost na prodejně

Kniha je dostupná

Vyberte prodejnu

Dostupnost na prodejnách

V seznamu si můžete vybrat vámi preferovanou prodejnu. Dostupnost na této prodejně se Vám bude následně zobrazovat i u dalších titulů.

  • Č. Budějovice, Kanovnická
  • Jičín
  • Litvínov
  • Znojmo

Lze objednat

  • Barvič a Novotný - Brno, Česká
  • Barvič a Novotný - Brno, Masarykova
  • Benešov
  • Beroun
  • Blatná
  • Brno Masarykova
  • Břeclav
  • Čelákovice
  • Česká Lípa
  • Děčín - Centrum Pivovar
  • Hr. Králové ČSA
  • Hr. Králové Dukelská tř.
  • Chrudim
  • Jablonec nad Nisou
  • Jeseník
  • Jihlava
  • Jindřichův Hradec, Panská 110
  • Jindřichův Hradec, Panská 132
  • K. Vary OC Varyáda
  • Karviná
  • Kladno Poděbradova
  • Kladno, Kladenka
  • Klatovy
  • Krnov
  • Kroměříž
  • Ml. Boleslav OC Olympia
  • Náchod
  • Nymburk
  • Olomouc OC Haná
  • Olomouc OC Olympia
  • Ostrava FUTURUM
  • Pardubice
  • Písek
  • Plzeň OC Olympia
  • Poděbrady
  • Praha 10 - Vršovice
  • Praha 7 - Stromovka
  • Praha Čs. Armády
  • Praha NC Fénix
  • Praha OC Krakov
  • Praha OC Lužiny
  • Praha Strašnice
  • Praha Vinohrady
  • Prostějov
  • Přerov
  • Příbram OC Skalka
  • Rakovník
  • Sedlčany
  • Slaný
  • Soběslav
  • Strakonice
  • Svitavy
  • Tábor
  • Teplice OC Olympia
  • Trutnov
  • Vrchlabí
  • Vsetín OC Galerie
  • Vyškov
  • Zlín
  • Žatec
  • Žďár nad Sázavou

Tip

Kterýkoliv titul si můžete objednat i s vyzvednu­tím na Vaší prodejně. Ověřte si stav zboží na prodejně telefonicky, nebo mailem před Vaší návštěvou.

Další knihy z kategorie Zdraví (1533)

Recenze produktu Cukr náš zabiják

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
Cukr náš zabiják 5

Stěží uvěřitelná realita

Pavel Pospisil 2015-06-29 29. 6. 2015 ★ ★ ★ ★ ★

Rozdíl mezi lékem a jedem je pouze ve velikosti dávky. Jaká je velikost denní dávky, od které se cukr stává jedem? Proč není cukr jen zdrojem energie? Proč to nejsou jen prázdné kalorie? Proč je cukr návykový? Proč si na něm dokážeme vytvořit závislost? Takže cca 75% výrobků nabízených v obchodech s potravinami je "otrávených" cukrem. Lze v tomto toxickém prostředí úspěšně ve zdraví přežít? Kniha poutavou populárně-vědeckou formou vysvětluje výsledky medicínských výzkumů, které se snaží přijít na kloub tomu, co způsobuje chronické nemoci (např. vysoký krevní tlak, kardiovaskulární nemoci, cukrovku II. typu, ztukovatění jater), na které umírá většina lidí v západní civilizaci. Příběhy skutečných pacientů pomáhají vysvětlit, jak to funguje a jak to celé zapadá dohromady. Kniha je výrazně rozšířenou přednáškou Fructose 2.0 (angl. https://www.youtube.com/watch?v=ceFyF9px20Y ) a pokračováním přednášky Sugar: The Bitter Truth (angl. https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM ). Pozn.: Anglický knižní originál je do češtiny přeložen velmi dobře.



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.