...ale máma to vařila líp
222 osvědčených receptů české lidové kuchyně, hrst dobrůtek posbíraných ve světě, něco o koření a bylinách
- Info:
- Akropolis, 2009 (2., zde 1.) - brož., 132 str.
- EAN:
- 9788087310014
- ISBN:
- 978-80-87310-01-4
Recenze:
Druhé vydání úspěšného titulu, jehož prostřednictvím se známá výtvarnice a folkloristka pokouší nabourat vžitou představu o kuchařské knize jako vyloženě účelové, nenáročné literatuře beze snahy o vytříbenou slovesnost a stylistiku. Stejně jako v předchozích titulech Hody, půsty, masopusty nebo Rodinné stříbro aneb Klenoty domácí kuchyně pro ni typickým způsobem prosazuje názor, že všechno, co jíme, by mělo být připravováno s pozorností a láskou. Vaření má být kreativní činností, zábavou a dobrodružstvím, nikoliv každodenní nepříjemnou povinností. Povídání Kamily Skopové o vaření není proto obyčejným přehledem kuchařských předpisů, které je nutné bezezbytku kopírovat. Každá začínající kuchařinka, dnes nejednou i ta v kalhotách, by si totiž měla všechno sama vyzkoušet, občas i něco zkazit, aby mohla následně tvořit svobodně dle vlastní chuti a fantazie. Kniha servíruje nejen tradiční jídla české kuchyně, ale také pokrmy cizokrajné. Vedle toho přináší například přehled nejdůležitějšího koření, bez nějž se žádná správná kuchyně neobejde, a spoustu dalších praktických rad a zajímavostí, které ocení kuchtíci všech generací.
Další knihy z kategorie Kuchařky, nápoje (1234)
Recenze produktu ...ale máma to vařila líp
Tento produkt nemá ještě žádnou recenzi. Buďte první, kdo ji napíše.