Zkvašeno
Kuchařka na doma
- Info:
- Jota, 2023 (1.) - brož., 312 str.
- EAN:
- 9788075659392
- ISBN:
- 978-80-7565-939-2
Recenze:
Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy.
Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více jak deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více jak deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit.
E-shop nově v provozu na www.kanzelsberger.cz
Nejbližší prodejny
Chcete vědět jestli je kniha dostupná v prodejně ve Vašem okolí?
Dostupnost na prodejně
Kniha je dostupná
Dostupnost na prodejnách
V seznamu si můžete vybrat vámi preferovanou prodejnu. Dostupnost na této prodejně se Vám bude následně zobrazovat i u dalších titulů.
- Barvič a Novotný - Brno, Česká
- Benešov
- Blatná
- Brno FUTURUM
- Brno Masarykova
- Břeclav
- Č. Budějovice, Kanovnická
- Děčín - Centrum Pivovar
- Chrudim
- Jablonec nad Nisou
- Jeseník
- Jihlava
- Jindřichův Hradec, Panská 110
- Jindřichův Hradec, Panská 132
- K. Vary OC Varyáda
- Kladno Poděbradova
- Klatovy
- Krnov
- Kroměříž
- Ml. Boleslav OC Olympia
- Náchod
- Nymburk
- Olomouc OC Olympia
- Pardubice
- Písek
- Praha 10 - Vršovice
- Praha Čs. Armády
- Praha OC Krakov
- Praha OC Lužiny
- Prostějov
- Rakovník
- Slaný
- Soběslav
- Strakonice
- Tábor
- Trutnov
- Vyškov
- Zlín
- Znojmo
- Žatec
- Žďár nad Sázavou
Lze objednat
- Beroun
- Čelákovice
- Česká Lípa
- Hr. Králové ČSA
- Hr. Králové Dukelská tř.
- Jičín
- Litvínov
- Plzeň OC Olympia
- Poděbrady
- Praha 7 - Stromovka
- Praha NC Fénix
- Praha Strašnice
- Přerov
- Rokycany
- Sedlčany
- Svitavy
- Teplice OC Olympia
- Vsetín OC Galerie
Tip
Kterýkoliv titul si můžete objednat i s vyzvednutím na Vaší prodejně. Ověřte si stav zboží na prodejně telefonicky, nebo mailem před Vaší návštěvou.
Další knihy z kategorie Kuchařky, nápoje (1229)
Recenze produktu Zkvašeno
Tento produkt nemá ještě žádnou recenzi. Buďte první, kdo ji napíše.