Život bez pšenice
- Info:
- Jota, 2013 (1.) - brož., 336 str.
- Z angl. přel. J. Kozák
- EAN:
- 9788074623097
- ISBN:
- 978-80-7462-309-7
Recenze:
Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice. Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil.
E-shop nově v provozu na www.kanzelsberger.cz
Nejbližší prodejny
Chcete vědět jestli je kniha dostupná v prodejně ve Vašem okolí?
Dostupnost na prodejně
Kniha je dostupná
Dostupnost na prodejnách
V seznamu si můžete vybrat vámi preferovanou prodejnu. Dostupnost na této prodejně se Vám bude následně zobrazovat i u dalších titulů.
- Barvič a Novotný - Brno, Česká
- Jablonec nad Nisou
- Jeseník
Lze objednat
- Benešov
- Beroun
- Blatná
- Brno FUTURUM
- Brno Masarykova
- Břeclav
- Č. Budějovice, Kanovnická
- Čelákovice
- Česká Lípa
- Děčín - Centrum Pivovar
- Hr. Králové ČSA
- Hr. Králové Dukelská tř.
- Chrudim
- Jičín
- Jihlava
- Jindřichův Hradec, Panská 110
- Jindřichův Hradec, Panská 132
- K. Vary OC Varyáda
- Kladno Poděbradova
- Klatovy
- Krnov
- Kroměříž
- Litvínov
- Ml. Boleslav OC Olympia
- Náchod
- Nymburk
- Olomouc OC Olympia
- Pardubice
- Písek
- Plzeň OC Olympia
- Poděbrady
- Praha 10 - Vršovice
- Praha 7 - Stromovka
- Praha Čs. Armády
- Praha NC Fénix
- Praha OC Krakov
- Praha OC Lužiny
- Praha Strašnice
- Prostějov
- Přerov
- Rakovník
- Rokycany
- Sedlčany
- Slaný
- Soběslav
- Strakonice
- Svitavy
- Tábor
- Teplice OC Olympia
- Trutnov
- Vsetín OC Galerie
- Vyškov
- Zlín
- Znojmo
- Žatec
- Žďár nad Sázavou
Tip
Kterýkoliv titul si můžete objednat i s vyzvednutím na Vaší prodejně. Ověřte si stav zboží na prodejně telefonicky, nebo mailem před Vaší návštěvou.
Další knihy z kategorie Zdraví (1468)
Recenze produktu Život bez pšenice
Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!
Napsat recenziŽivot bez pšenice
2017-01-14 14. 1. 2017
Rozhodně zajímavá kniha. Někdy mi přijde, že je to až příliš jednoduché, i když se to tváří složitě. Sama pšenici i cukr pár let konzumuji jen velice sporadicky. Doma téměř pšeničnou mouku nepoužívám a cukr jen velmi nárazově. Cítím se ve skvělé formě.
Povinná četba pro každého!
2015-02-13 13. 2. 2015
Nový životní styl
2014-09-05 5. 9. 2014
Něco neuvěřitelného a neskutečného, knihu jsem přečetla jedním dechem a pšenici se už po přečtení první kapitoly pečlivě vyhýbám! A můžu upřímně říct, že je mi báječně. Teď ji čte moje maminka a začíná přemýšlet nad tím, co do sebe vlastně láduje. Ale třeba táta je velmi skeptický a říká, že je to jen další móda v oblasti gastronomie (táta knihu číst nechce, ale recenzi by psal :-). Mě kniha přesvědčila a neustále se k ní vracím.
Tak trochu šok!
2013-10-13 13. 10. 2013
Kniha oslovuje hlavně amerického čtenáře a je psána v typicky "americkém" stylu. Nicméně autor, kvalifikovaný lékař, vychází z ověřitelných faktů. Jádrem sdělení je skutečnost, že díky křížení a genovým manipulacím se od 20. let minulého století podstatně zvýšily nejenom výnosy při pěstování pšenice ale také obsah lepku. Změnilo se i jeho chemické složení. Důsledkem je prudký nárůst alergií na lepek, přičemž podstatná část je zjištěna pozdě. Recenzi této knihy by měli především napsat odborníci na výživu a lékaři. Pro mne jako laika zůstává faktem, že po vysazení pšeničného pečiva u jednoho rodinného příslušníka samovolně vymizel exém, na který po léta nezabíraly žádné léky....