O Slovanech úplně jinak

Co nebylo o Slovanech dosud známo

HORÁK Antonín

Info:
Lípa, 1991 (1.) - brož., 320 str.
EAN:
9788028500108
ISBN:
978-80-285-0010-8
Edice:
Za svědky minulosti

Hodnocení:

★ ★ ★ ★ ★ 8 hodnocení O Slovanech úplně jinak 4.9

Pro hodnocení se přihlaste nebo zaregistrujte

Nejstarší písemnosti z doby předhistorické; obraz dávné minulosti bude pro mnohé jistě nezvyklý a překvapující.

O Slovanech úplně jinak

Po přihlášení si titul můžete přidat na seznam přání.

Doporučit knihu

Tento titul aktuálně
není v nabídce.

Další knihy z kategorie Historie (3944)

Recenze produktu O Slovanech úplně jinak

Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!

Napsat recenzi
O Slovanech úplně jinak 5

Hodnocení knihy

Kamila Rozsypálková 2016-06-03 3. 6. 2016 ★ ★ ★ ★ ★

Jedinečná kniha, nedoceněná. Knihu jsem měla vypůjčenou, takže vím, o čem je. Děkuji.

O Slovanech úplně jinak 5

Kniha O Slovanech úplně jinak

Dagmar Krejčí 2016-04-26 26. 4. 2016 ★ ★ ★ ★ ★

Naprosto vynikající kniha, psaná srozumitelně s dokumentací a zároveň odborně. Je natolik zajímavá, že ji čtu už podruhé.. Autora A. Horáka jsem neznala a nyní si ho velice vážím!

O Slovanech úplně jinak

Stojí za přečtení

Marcel 2016-02-19 19. 2. 2016

V mnohém bych se s předřečníky (recenzenty) opakoval. Jen potvrzuji - stojí za přečtení.

O Slovanech úplně jinak 5

Kniha plná důkazů, že dějiny Slovanů jsme dosud neznali

Vladimír Koliandr 2015-10-25 25. 10. 2015 ★ ★ ★ ★ ★

Kniha je jedinečná svým obsahem, novostí pohledu na slovanské dějiny vycházející z logičtějšího a vědečtějšího (dokazatelnějšího) přístupu k rozluštění dochovaných písemných záznamů minulých tisíciletí. Jde o knihu především pro další generace. Její přijetí současnou „vědeckou“ veřejností jsem zaznamenal jako odmítavé a plně se shoduje s tezemi světoznámého indického myslitele a duchovního učitele OSHO, který tvrdí, že všechny významné objevy činí amatéři, zkušený odborník, který již opakuje, co jednou objevil, vybudoval si postavení, získal tituly, věhlasnost.. by tím velmi riskoval, kdyby vše bylo jinak (a v tomto případě to tak je!). Doporučuji přečtení knihy každému, kdo myslí nově, dokáže připustit, že ne vše, co jsme se učili ve školách, musí být správné. Je to úžasný zdroj především pro nastupující generaci archeologů a historiků, kteří to ještě budou mít těžké. Vždyť například nejstarší dochované písemné památky Slovanů, nacházející se na Slovensku zatím nejsou chráněny a chátrají, zatím co deska Římských dobyvatelů je pečlivě chráněna. A současná generace těžko přizná, že Cyril a Metoděj nám nepřinesli písmo, ale že jsme již měli dokonalejší!

O Slovanech úplně jinak 5

O Slovanech úplně jinak

Libuše Čmuchařová 2014-10-12 12. 10. 2014 ★ ★ ★ ★ ★

Knihu by si měli přečíst všechny generace, měla by být přeložena do všech jazyků. Určitě by pak již zesnulý autor i šiřitelé jeho objevu zasloužili Nobelovu cenu proto, že by novou osvětou přispěli ke světovému míru, neboť čtivým způsobem sděluje se zcela důkazním a podloženým materiálem, jak jsme všichni spřízněni. Přispívá ke zcela lepšímu pohledu na vlastní historii lidstva na celé Zemi a nakonec k zamyšlení nad tím, jak je zbytečné utajování pravdivé skutečnosti dávné minulosti proto, že stejně nakonec pravdivá realita vyjde najevo. Doporučuji ke čtení, od knihy se neodtrhne nikdo, kdo ji začal číst a navíc zaujaté čtenáře podnítí k dalšímu vyhledávání podobné literatury.J sem ráda, že jsem si knihu koupila a budu ji opatrovat jako oko v hlavě, budu se k ní stále vracet!

O Slovanech úplně jinak 4

Šokující

Eva Hlavsová 2014-01-03 3. 1. 2014 ★ ★ ★ ★

Kniha se čte celkem sama, jen co si zvyknete na výklad původů slov a prokoušete historickými údaji. Je to nejšílenější teorie o původu Slovanů a měl by si jí přečíst každý Slovan, aby už nebyl novodobým otrokem sloužící vládnoucí třídě. Pro uvědomění našich kořenů, pochopení naší povahy i našeho humoru je tato kniha nezbytná. Líbí se mi moc, moc!



Přihlášení

Zapomněli jste?

Neplatná kombinace jména a hesla.