Cukr náš zabiják
Skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech
- Info:
- Computer Press, 2015 (1.) - brož., 292 str.
- Z angl. přel. E. Kadlecová
- EAN:
- 9788026406907
- ISBN:
- 978-80-264-0690-7
Recenze:
Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu (RNDr. Petr Fořt, CSc.). Těmito slovy charakterizoval tuto knihu český přední odborník ve výživě s vědeckou erudicí v klinické biochemii, imunochemii a sportovní fyziologii, autor vědeckých prací. Tato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků. Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím.
Další knihy z kategorie Zdraví (1448)
Recenze produktu Cukr náš zabiják
Četli jste tuto knihu? Napište k ní vlastní recenzi!
Napsat recenziRozdíl mezi lékem a jedem je pouze ve velikosti dávky. Jaká je velikost denní dávky, od které se cukr stává jedem? Proč není cukr jen zdrojem energie? Proč to nejsou jen prázdné kalorie? Proč je cukr návykový? Proč si na něm dokážeme vytvořit závislost? Takže cca 75% výrobků nabízených v obchodech s potravinami je "otrávených" cukrem. Lze v tomto toxickém prostředí úspěšně ve zdraví přežít? Kniha poutavou populárně-vědeckou formou vysvětluje výsledky medicínských výzkumů, které se snaží přijít na kloub tomu, co způsobuje chronické nemoci (např. vysoký krevní tlak, kardiovaskulární nemoci, cukrovku II. typu, ztukovatění jater), na které umírá většina lidí v západní civilizaci. Příběhy skutečných pacientů pomáhají vysvětlit, jak to funguje a jak to celé zapadá dohromady. Kniha je výrazně rozšířenou přednáškou Fructose 2.0 (angl. https://www.youtube.com/watch?v=ceFyF9px20Y ) a pokračováním přednášky Sugar: The Bitter Truth (angl. https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM ). Pozn.: Anglický knižní originál je do češtiny přeložen velmi dobře.